Laser Tattoo Removal

Tatueringsborttagning

Borttagning av tatuering

Behandling

Vid Borttagning av tatuering går behandlingen ut på att en laserstråle slår sönder pigment i tatueringen varefter kroppen transporterar bort slaggprodukterna den naturliga vägen. För att kroppen ska hinna med denna process bör det det därför gå 6-8 veckor mellan varje behandling.

Antal behandlingar som behövs beror på storlek, djup, hur länge tatueringen har suttit och hur många färger den innehåller.

Resultat av Borttagning av tatuering

Bäst resultat får man på mörka färger och är tatueringen dessutom gammal kan man räkna med ett mycket bra resultat.
Röd färg går bra att ta bort, men behandlas separat eftersom rött kräver en speciell våglängd. Ljusa färger är generellt svårare att ta bort.
Även om laserutrustningen som används är den effektivare som finns, så kan vi aldrig utlova att din tatuering försvinner helt och hållet. Det kan framträda ärr som kommer från de nålstick du fick vid tatueringstillfället, men ärrbildning från själva lasern är mycket ovanlig.
Bästa resultat av behandlingen får personer med ljus hy. Mörkhyade personer kan få en tillfällig pigment-förändring i huden som följd av behandlingen.

Smärta vid Borttagning av tatuering

Vanligtvis behandlingen mindre onte än man gjorde tatueringen. En del vill inte ens kalla det för smärta men vilken del av kroppen man behandlar spelar förstås en stor roll.

Hur ont det gör upplevs väldigt olika, men ett tips om du är nervös för att det ska göra ont, är att köpa Emla-salva som bedövar huden och är receptfri på Apoteket. Stryk på Emla-salva några timmar före besöket och följ bruksanvisningarna i förpackningen.

Risker

Allergiska reaktioner på de pigment som frigörs i kroppen är mycket sällsynta , men kan förekommer. Därför är vi mycket försiktiga vid första behandlingstillfället och om du trots allt skulle få en allergisk reaktion, så går det över på några dagar. Om du har ett sjukdomstillstånd eller tror dig vara extra känslig mot en reaktion, så råder vi dig att rådfråga din läkare om behandlingen är lämplig.

Normal reaktion är klåda, rodnad och svullnad, i vissa fall även blåsor eller blåmärken.

Om en sårskorpa uppträder får man naturligtvis inte irritera den och hygienen är precis som när du gjorde tatueringen mycket viktig.

Hårborttagning hos Clinic4life

Träna hemma med Nathalies BodyPumpset