IPL-permanent hårborttagning

För många kan hårborttagning vara en mycket jobbig och smärtsam upplevelse.

Mer information: Informations formulär eller läs mer om hårborttagning (öppnas nytt fönster)

Om man vaxa sig orsakar behandlingen ofta inåtväxande hårstrån och små sår. Vaxning är heller ingen permanent lösning eftersom hårsäcken fortsätter att producera hår.

Rakning är mycket tidskrävande och kan också orsaka små skärsår om man använder hyvel. Epilering är den enda metoden som har funnits före laser behandlingar och IPL introducerades på marknaden.

IPL-permanent hårborttagning

Men att använda sig av epilering är mycket smärtsamt och tar väldigt lång tid och praktiskt taget omöjligt om man har stora områden som ska behandlas. Men med den nya IPL tekniken tar man bort hår permanent och behandlingen är inte alls lika smärtsam som tidigare.

IPL är en förkortning av Intense Pulsed Light och är en vidareutveckling av laser-tekninken. Istället för att behandla ett hårstrå i taget, såsom epilering, behandlas en yta på 5 kvadrat cm, så en hel rygg kan behandlas på bara 30 min.

Behandlingen gör också att hudkvalitete förbättras och kommer att kännas fräschare och mjukare än innan. Håret som ska behandlas belyses med rött ljus och ljuset överförs från hårstrået till roten vilken då förstörs.

Ett hårstrå har 3 olika växtfraser och beroende på vilken fas det befinner sig i kommer det att förstöras permanent eller återkomma. Därför behövs upprepade behandlingar för ett fullt tillfredsställande resultat. Hur många behandlingar som behövs är individuellt och beror dels på person och vilket område som ska behandlas. Men redan efter en behandling kommer håret tydligt att ha reduceras.

Fördelarna med IPL i förhållande till andra hårborttagningsmetoder:

  • Större ytor kan behandlas
  • Mindre chans att bränna huden i jämförelse med laser
  • Mindre smärta i jämförelse med andra metoder
  • Nästan alla områden på kroppen kan behandlas
  • Resultatet är permanent
  • Snabba behandlingar
  • Billigt på långsikt

Hur går behandlingen IPL-permanent hårborttagning till?

Först rakas det område som skall behandlas. Därefter appliceras en genomskinlig gel. Genom ett ljusprisma leds pulserna in i hårsäckarna som tas upp av hårets pigment, omvandlas till värmeenergi och eliminerar alla hår som är i aktiv växtfras.

Behandlingen liknar laser men genomförs med en bredare och mjukare ljusstråle för behagligare behandling.

Hur många IPL-permanent hårborttagningar behövs?

Behandlingarna når som nämnts, endast hår som är under aktiv växtfas. Därför bör man räkna med fem till åtta behandlingar tills man nått alla hårsäckar. Några andra faktorer som kan påverka antalet behandlingar är hudtyp, antal hårsäckar, hårets struktur och område på kroppen. Då detta är individuellt kan behanlingstiden variera mellan olika personer.

Vad händer efter behandlingen?

En lätt rodnad kan uppkomma efter behandlingen. Rodnaden avtar en stund. Håret som behandlats falle bort två till tre veckor efter behandling. Huden känns mjuk och len tills nästa växtfas aktiveras då det är dags för nästa behandling. Man räknar med en till två månaders uppehåll mellan behandlingarna beroende på vilket område som behandlas.

Konsultation

Du är välkommen att boka konsultation för IPL-permanent hårborttagning och då kommer du få mer information om hårets växtmönster med mera. En del hår befinner sig i växtfas och det är detta som går att behandla. För att behandlingen skall vara effektiv måste de hårstrån som skall behandlas vara bruna eller svarta. Det går inte att permanent reducera vita, blonda eller röda hårstrån.

Vad bör jag tänka på före/efter behandling?

  • Vid behandling av hårväxt ska man inte vaxa, plocka eller använda kemikalier för att avlägsna håret ca fyra veckor före och efter behandlingen. Det går dock bra att raka håret före och efter behandlingen.
  • Man får inte sola tre veckor före behandlingen. Om man använder brun utan sol-produkter, vänta i 10 dagar.
  • Solskyddsfaktor över 30 bör användas flera gånger om dagen om man vistas mycket i solen.

Boka direkt på Clinic4life om du är intresserad av att komma direkt på sk. ”Stand By-tid” = återbudstid
Boka en S.B.T på SMS till 0760060464 om du vill ha en tid idag när det gäller följande behandlingar:
Hårborttagning med IPL- Fri konsultation.
Tatueringsborttagning – Fri rådgivning- 15 min.
10 behandlingar = 30 % rabatt.
Manikyr och Pedikyr med gellack på egna naglar
(Klippkort och presentkort finns att köpa)
Hitta till Clinic4life
Du tar spårvagn 3, 9 och 11 till Stigbergstorget. Lämna djur och barn hemma så kommer ni in på en på en kaffe, så tjötar vi över vad du har för mål hos oss.