Botox/Fillers

Botox

Rynkbehandling

Med åldern förlorar huden dess elasticitet och spänst. Till följd av det kan man på oönskade rynkor. Botox är en injektionsbehandling som blockerar den nervsignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor, mjukas upp och blir mindre synliga.

Vi injicerar små volymer i syfte att få muskler att slappna av och slätas ut. Behandlingen görs med en tunn nål och är inte särkilt smärtsam. Små blåmärken kan dock uppkomma till följd av nålen.

Konsultation görs i samband med behandlingarna där vi berättar mer. Båda behandlingarna tar ca 30-60min.

Svettbehandling med botox

3% av sveriges befolkning lider av hyperhidros, (svettning som inte är relaterad till stess eller nervositet), oftast i armhålor, händer och ansikte. Det kan man behandla med hjälp av botox där man med hjälp av små injektioner där svettkörtlarna finns. Besvären försvinner oftast helt och effekten av behandlingen är mellan 3-12 månader och efter det måste man göra ytterligare en behandling.

Konsultation görs i samband med behandlingarna där vi berättar mer. Båda behandlingarna tar ca 30-60min.

Fillers med hyaluronsyra

Ålder, hormoner, solexponering och rökning är alla faktorer som påverkar uppkomsten av fina linjer och rynkor. Dessa faktorer för huden skörare och mindre elastisk. Med åldern minskar mängden hyaluronsyra i huden som är så viktig för att bibehålla fukt. Genom att injicera små mängder hyaluronsyra under hudens lager som sedan binder till sig vätska, får man som resultat en naturlig utfyllnad över fina linjer och rynkor.

Resultatet håller ca 12 månader men i läppar kan hållbarheten vara något kortare. Efter behandlingen kan man vara svullen och ibland uppstår blåmärken beroende på hur tunn huden är kring det behandlade området.

Belkyra / fettupplösning av dubbelhaka

Om läkemedlet

Belkyra är ett läkemedel som är godkänt för behandling av dubbelhaka/överskottsfett. Den verksamma substansen är deoxicholsyra som injiceras några millimeter in i fettet under huden.

Behandlingen:
Belkyra injiceras utspritt med en tunn nål i fetcellerna t.ex. under hakan. Läkemedlet tar sönder fettcellernas vägg, kroppen bryter ner resterna som elimineras på naturliga vägar. Kroppen aktiverar samtidigt en liten inflammatorisk reaktion som gör att huden i det behandlade området åtstramas. Uppföljningen sker 6-8 veckor efter behandling. Behandlingen är permanent men kunder kan behöva 1-3 behandlingar för att uppnå optimalt resultat.

Efter behandlingen börjar det behandlade området att svullna något. Det är ett tecken på att behandlingen börjar verka. Eventuella biverkningar är att en viss ömhet eller tillfälligt känselbortfall kan förekomma. Utöver det kan det förekoma små blåmärken på grund av sticken.