• Hem
  • Tandblekning

Tandblekning

Tandblekning med Brilliant smile

Vad är missfärgningar?

De allra flesta människor har någon form av missfärgning på sina tänder. Mat, kaffe, te, vin, läsk och tobak missfärgar tänderna över tid vilket är helt naturligt och svårt att undvika helt. Dessutom så minskar oftast vitheten med åren och somliga av oss har mindre vita tänder redan från födseln.

Det finns också mer ovanliga typer av missfärgningar orsakade av exempelvis slag eller olycka, mediciner eller vissa sjukdomar. Ett för stort intag av fluor under förkalkningen av tänderna (när man är barn) kan även göra tänderna missfärgade. Detta brukar kallas fluoros och framträder som vita eller gulbruna fläckar på tänderna.

Vad är det som bleker tänderna?

Väteperoxid, eller ämnen som bryts ner till väteperoxid som exempelvis karbamidperoxid, är den vanligaste aktiva ingrediensen i tandblekningspreparat. När väteperoxid oxiderar frigörs fria syreradikaler som bryter ner organiskt material till koldioxid och vatten. Missfärgningarna som sitter i tänderna är till exempel rester från kaffe, tobak, mat etc. vilket är organiska material som bryts ner. Emaljen är inte organiskt material och påverkas därför inte.

Är tandblekning farligt?

Brilliant Smiles tandblekning är helt ofarlig, men det samma gäller dessvärre inte för alla tandblekningsmetoder. När det kommer till säkerhet vid tandblekning är det generellt två saker man ska vara uppmärksam på:
1. Gelens aktiva substans och pH

Väteperoxid är den vanligaste aktiva substansen i tandblekningspreparat och är väl beprövad i tandblekningssyfte. Väteperoxiden i sig bryter ner missfärgningar i tanden utan att skada eller förändra tandens emalj. Det som däremot kan påverka emajlen är gel som inte har neutralt pH-värde – sura eller basiska preparat fräter på emaljen vilket kan ge mycket långvariga biverkningar (ilningar, känslighet etc.).

Därför har Brilliant Smile Sweden endast pH-neutrala geler, de innehåller dessutom fluor som bygger upp tänderna och kaliumnitrat som lindrar tillfällig sensibilitet.

3 ENKLA STEG MOT ETT VITARE LEENDE

1. Munskölj

Brilliant Smile whiteningevo mouthrinse löser upp ytliga missfärgningar och gör dessa lättare att borsta bort.

Används 2 gånger dagligen, skölj i 1 minut innan tandborstningen.

2. Boost-behandling

Brilliant Smile whiteningboost toothpaste är en intensivkur för snabb borttagning av ytliga missfärgningar.

Används 2 gånger dagligen i 2 veckor, byts därefter ut mot tandkrämen nedan.

3. Tandkräm

Brilliant Smile whiteningevo toothpaste innehåller aktiva ingredienser som löser upp ytliga beläggningar och skyddar tänderna, utan skadlig slipverkan på emaljen.

Används 2 gånger dagligen, man bör borsta 2-3 min för bästa resultat.

Kan verkligen ALLA få vitare tänder?

De allra flesta kan få avsevärt vitare tänder av tandblekning! Ca 15-20% av befolkningen är av olika skäl svårblekta! Exempel på svåra missfärgningar kan vara mycket mörkt missfärgade tänder, tjocka tänder, grå missfärgningar, genomskinlighet, fluoros, läkemedelsmissfärgningar, röda pigment i tänderna, mm. I dessa fall kan det behövas längre tids blekning för att uppnå önskat resultat. Det finns ett fåtal personer som inte får något resultat alls. Trots att det är mycket ovanligt så förekommer det i sällsynta fall. Dessa har oftast missfärgningar som inte är organiska och påverkas därför inte alls av tandblekning.

Hur kan mina tänder bli vita utan att de tar skada?

Före blekningen så poleras diverse ytliga missfärgningar bort. Därefter blir dina tänder blekta med Brilliant Smiles PH-neutrala blekgel som aktiveras med plasmaljus. Gelen frigör fria syreradikaler som i detta fallet används för att tränga in och förgöra missfärgningar i tanden utan att skada eller på annat sätt förändra tandens emalj.